Welke diensten bieden wij aan bij Pedicure Gent

Diensten Basis pedicure Gent

Regelmatig een bezoekje aan onze pedicure is zeker geen overbodige luxe.


Omdat er naast het behandelen van de voeten altijd direct een controle wordt gedaan om zo uw voeten zo lang mogelijk pijnvrij te houden.

Diensten medische pedicure Gent

Een uitgebreide pedicure waar je specifieke voetproblemen worden aangepakt.


We gebruiken eigentijdse technieken, moderne apparatuur en professionele voetverzorgingsproducten zodat we een goed en langdurig resultaat bekomen.

Pedicure aan huis Gent

Raakt u moeilijk tot bij ons?


Geen probleem.


Wij komen bij u thuis voor uw pedicure behandeling.


Vaak voorkomende voetproblemen in detail

Hier gaan we nog even in detail over de meeste voorkomende voetproblemen.

Eelt
Aan de voeten hebben we een natuurlijke beschermlaag, variërend in dikte. De plaatsen waarop wij staan, de 'drukpunten' zoals op de bal van de voet en onder de hiel, hebben van nature een dikkere hoornlaag (buitenste laag van de huid).

Bij veel mensen wordt deze beschermlaag van dode cellen op specifieke plaatsen te dik en veroorzaakt een branderig gevoel en pijn bij het lopen. Dan hebben we te maken met eelt, vaak in combinatie met likdoorns.

 

Eeltvorming ontstaat wanneer vermeerderde druk of wrijving plaatsvindt op een bepaald gedeelte van de huid. Zo zal de over een bot liggende huid reageren met de aanmaak van eelt. Het ontstaan van eelt is o.a. afhankelijk van:

 

    - overmatige druk of wrijving

    - slecht passend schoeisel of zolen

    - afwijkende lichaamshouding

    - afwijkende voetstand of afwijkende botstructuren

    - het vochtgehalte van de huid

 

De voetverzorgster zorgt in de eerste plaats voor het pijnloos verwijderen van overtollig eelt door middel van een professioneel toestel, mesje of rasp, afhankelijk van de dikte en locatie van het eelt. Tegelijkertijd worden ook de eventueel aanwezige eeltpitten weggehaald. Door de oorzaken van het overmatige eelt te bepalen, kan zij eventueel preventieve maatregelen adviseren. U loopt weer op 'wolken'!

 

Likdoorns of eeltpitten
De eeltpit , ook likdoorn genoemd, is een sterk verhoornd deel van de huid aan de voet, meestal ringvormig met een klein, diep centrum. Dit centrum wordt geleidelijk gevormd door druk op dat betreffende huiddeel.

De eeltpitten kunnen zowel aan de voetzool (hak, voorvoet) als op de bovenkant van de teengewrichten gelokaliseerd zijn. Ook kunnen eeltpitten ontstaan aan de zijkanten van de tenen wanneer twee tenen door standafwijkingen of knellend schoeisel tegen elkaar gedrukt worden.

 

Meestal ontstaat de likdoorn in een eeltplek als gevolg van langdurig plaatselijke wrijving en druk. Deze eeltplek kan druk uitoefenen op zenuwuiteinden en daardoor erg veel pijn veroorzaken.

Er bestaan verschillende soorten eeltpitten, ze kunnen ook op verschillende plaatsen voorkomen. Het 'eksteroog' is één van de meest voorkomende.

 

Een gespecialiseerd voetverzorger kan de eeltpit vakkundig verwijderen door het rondom liggende eelt weg te nemen en vervolgens de kern van de likdoorn weg te halen. De likdoorn wordt door het aanbrengen van vilt of een silicone teenstukje drukvrij gelegd. Als dit met regelmaat gebeurt, zal in de loop van de tijd de likdoorn kleiner worden en zelfs verdwijnen, mits natuurlijk ook de oorzaak wordt opgeheven. Als er aan de oorzaak niets wordt gedaan, bijvoorbeeld door met dezelfde schoenen te blijven stappen, is het logisch dat er zich langzaam weer een eeltpit vormt.

 

Ingegroeide nagels

Bij deze aandoening wordt door een nagelsplinter of soms een stuk van de nagelrand een wond veroorzaakt in de nagelwal. Er ontstaat een acute ontsteking met roodheid en verdikking van de omliggende huid. Meestal treedt het probleem op bij de grote teen. Een ingegroeide teennagel  is een pijnlijke aandoening die zo snel mogelijk moet worden verholpen. Bij het niet behandelen zal de toestand verslechteren met de kans op een ernstige infectie.

 

De grootste risicofactoren voor het ontstaan van ingroeiende teennagels zijn:

    - druk door slecht passende schoenen

    - het verkeerd knippen van nagels

    - een weke nagelomgeving door veel baden of transpiratie

 

Probeer niet zelf langdurig een ingroeiende nagel te behandelen. De gespecialiseerd voetverzorger zal volgens speciale technieken de nagel behandelen, zoals bijvoorbeeld:

    - nagelrand optimaal glad maken

    - nagelplaat op bepaalde plaatsen dunner fresen

    - nagel drukvrij leggen

    - nagelregulatie door het plaatsen van een nagelbeugel (pijnloos)

 

Door toepassing van speciale technieken kan herhaling van ingroeien worden voorkomen.

 

Schimmelnagel of kalknagel

Kalknagels hebben eigenlijk niets met kalk te maken. Het is een schimmelinfectie die je nagels aantast, waardoor ze er kalkachtig uit gaan zien.. Een kalknagel is dus in feite een schimmelnagel.  Een kwart van de bevolking heeft hier wel eens last van

 

Een schimmelnagel ziet er niet mooi uit en kan door verdikking soms pijnlijk worden. De schimmelinfectie begint meestal aan één nagel, vaak aan de vrije nagelrand. De infectie is zeer besmettelijk en kan gemakkelijk van de ene naar de andere nagel overgaan. Dit proces kan maanden tot jaren duren tot uiteindelijk alle nagels zijn aangetast.

 

De zichtbare veranderingen aan de nagel bij een schimmelnagel zijn gemakkelijk te herkennen:

    - verdikking (lengtegroei is geremd)

    - verkleuring – wit, geel en/of bruin

    - broosheid, poreus – nagel kan afbreken

    - schilferigheid, afbrokkelen van de nagel

    - misvorming van de nagel

 

Daar schimmelnagels besmettelijk zijn, kan het op verscheidene manieren ontstaan en overgedragen worden:

    - via andere schimmelinfecties zoals zwemmerseczeem (huidschimmel)

    - in vochtige, openbare ruimtes zoals zwembaden, sauna’s of sportclubs

    - via opgelopen letsels aan de nagel

    - via gezinsleden met een schimmelinfectie

    - het niet goed afdrogen van de voeten na het baden of sporten

    - onderliggende ziekten zoals diabetes en psoriasis

    - passen van schoenen met blote voeten

 

Een schimmelnagel geneest nooit vanzelf. Wanneer de nagel door schimmel is geïnfecteerd, kan deze infectie zich langzaam uitbreiden. Vroeger was de behandeling van een schimmelnagel erg moeizaam. De behandeling kon van zes tot wel twaalf maanden duren.

 

Tegenwoordig kan de huisarts of dermatoloog geneesmiddelen voorschrijven die een hardnekkige schimmelinfectie sneller en grondiger kunnen bestrijden. Daarmee is de kans op een succesvolle behandeling groter geworden.

 

De ondersteunende behandeling door een gespecialiseerd voetverzorger is van groot belang. Het regelmatig verwijderen van de aangetaste delen van de nagel door de pedicure zal de genezing bevorderen en de behandelingsduur verkorten.

Likdoorn pediure in Gent
ingegroeide teennagel pedicure Gent
Kalknagel pedicure Gent
Eelt pedicure Gent